BOUW EN BROUW
Een workshop voor kinderen die houden van bouwen en brouwen. De kinderen kunnen acht weken aan de slag met natuurlijk en eetbaar bouwmateriaal. Klei gemaakt van aardappel, vegetarische gelatine gemaakt van zeewier (agar agar), torens bouwen van groente, badballen gemaakt van kruiden, ga zo maar door!  Wat is er leuker dan lekker kliederen met eten!?
 IMG_3915
Groentenstempels maken
Benodigdheden:
Gesneden (Oude) groenten/fruit.
Verf/kwasten/sponsjes
papier
Lekker stempelen maar! In oude aardappels kun je nog leuke vormpjes maken.
IMG_4103
Moonsand.
Benodigdheden: bloem en een klein beetje olie (evt. voedingskleurstoffen). Mix bloem en een klein beetje olie door elkaar. Als je verschillende kleuren wil ook een klein beetje voedingskleurstof. Maak het vooral niet te nat! Spelen maar!
IMG_4072 IMG_3973
Slijm maken van tapioca/voedingskleurstof en water. Mix  500 ml water en 100 gram tapioca in een pannetje en eventueel de voedingskleurstof. Verwarm op middelhoog vuur en goed blijven roeren!! Neem bij voorkeur een oude pan. Doe de slijm in een kom en voeg een heel klein beetje koud water toe zodat het niet aan je handen blijft plakken!
IMG_3947 IMG_3766
Proefjes met rodekool. Verf bijvoorbeeld papier met rodekoolsap. Daarna kun je er heel mooi op tekenen met wat met bakingsoda of citroensap. Kijk wat er dan gebeurd! Je kan dit ook met klei doen.
IMG_3740 IMG_3719